senzatii eterice ale timpului in care vidul isi surade lui insusi…


52.jpg 

Sensibilitatea fata de timp pleaca din incapacitatea de a trai in prezent. Iti dai seama de fiece clipa de miscarea nemiloasa a vremii, care se substituie dinamismului imediat al vietii. Nu mai traiesti in timp, ci cu el, paralel lui.

Fiind una cu viata, esti timp. Traindu-l, mori impreuna cu el, fara indoieli si fara chin. Sanatatea perfecta se realizeaza in asimilarea temporala, pe cand starea de boala este o disociere echivalenta. Cu cat percepi mai bine timpul, cu atat esti mai inaintat intr-o dizarmonie organica.

In mod firesc, trecutul se pierde in actualitatea prezentului, se insumeaza si se topeste in el. Regretul – expresie a acuitatii temporale, a dezintegrarii din prezent – izoleaza trecutul ca actualitatea, il vitalizeaza printr-o adevarata optica regresiva. Caci in regret trecutul pastreaza o virtute de posibil. Un ireparabil convertit in virtualitate.

*

Dupa miezul noptii, gandesti ca si cum n-ai mai fi in viata sau – in cel mai bun caz – ca si cum n-ai mai si tu. Devii o simpla unealta a tacerii, a vesniciei sau a vidului. Te crezi trist si nu stii ca acestea respira prin tine. Esti victima unui complot al fortelor obscure, caci dintr-un individ nu se poate naste o tristete care sa nu incapa in el. Tot ce ne intrece isi are sursa in afara de noi. Atat placerea, cat si suferinta. Misticii au raportat revarsarea de delicii a extazului la Dumnezeu, pentru ca nu puteau admite ca marginirea individuala este capabila de atata plinatate. Asa se intampla cu tristetea. Esti singur, dar cu toata singuratatea.

(Cioran – Amurgul gandurilor)

Reclame

0 Responses to “senzatii eterice ale timpului in care vidul isi surade lui insusi…”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Ce bine ne-am înţelege dacă n-ar fi cuvintele. Ar trebui să vorbim de-a curmezişul.

(Eugen Ionescu)

Un gând de ieri, de azi

O carte, odata scrisa,/ Nu produce imunitate la scris./ Te vei imbolnavi de microbul/ Cartii urmatoare./ Si tot asa.../ Ca o vesnica stare de gripa,/ Cu un milion de radacini/ De microbi/ (Marin Sorescu)

Contact

trestie_trestie [at] yahoo [dot] com

Abonare RSS

Subscribe to RSS Feed
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: