o muscă


sa403019.jpg 

un exemplu perfect de visare si meditatie asupra lucrurilor infime. sunt niste randuri scrise de mine acum multa vreme. le uitasem. le-am descoperit in urma unei „curatenii generale” prin calculator. cum sunt intr-o lipsa totala de inspiratie (sau poate chef) si nu pot sa scriu, am luat decizia, pe care probabil o sa o regret, sa dau un copy-paste…

# O musca lipita de geamul rece al ferestrei mele…Avea sase picioruse, lucru surpinzator pentru o musca normala (zic eu). Normala..? ehhh, normalitatea…as putea incepe o intreaga polologhie pe tema asta, dar nu este momentul acum.

Am analizat-o timp de un sfert de ceas. Cu disperare isi freca piciorusele executand parca un intreg ritual. Mai intai primele doua din fata, apoi li se alatura un al treilea piciorus lateral si tot asa…ramanea totusi mult timp cu cele doua picioruse din fata impreunate ca intr-o rugaciune. O fi rece geamul? Ar putea foarte usor sa se mute, sa se aseze altundeva….de ce alege ea acest chin-placere? Vrea sa priveasca dincolo de geam sau se roaga la acel geam sa dispara…sa se dizolve, iar ea sa poate evada? sa-si recapete libertatea? (care libertate?! niciodata nu suntem liberi. cine se crede liber este un prost!).

Ma uimeste repeziciunea miscarilor ei, obsedant de repetitive.

Afara e ger…

senzatie rece a unor lanci ce se ascut inainte de lupta.

Poate vroia doar sa se incalzeasca si a descoperit ca prin frecare se produce o crestere a temperaturii corpurilor. mustele si fizica… #

Reclame

0 Responses to “o muscă”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Ce bine ne-am înţelege dacă n-ar fi cuvintele. Ar trebui să vorbim de-a curmezişul.

(Eugen Ionescu)

Un gând de ieri, de azi

O carte, odata scrisa,/ Nu produce imunitate la scris./ Te vei imbolnavi de microbul/ Cartii urmatoare./ Si tot asa.../ Ca o vesnica stare de gripa,/ Cu un milion de radacini/ De microbi/ (Marin Sorescu)

Contact

trestie_trestie [at] yahoo [dot] com

Abonare RSS

Subscribe to RSS Feed
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: