Trilogia


    Mirosul valurilor încă îmi gâdilă nările uscate de căldura capitalei. Am prea multe senzaţii şi gânduri ce nu-mi dau pace şi nu vor să se liniştească. Sunt şi ele precum nisipul agitat de valurile mării. Aştept o zi caldă, fără furtuni în larg…

    Deocamdată onorez invitaţia Ambrei, un suflet ce se transformă, cu fiecare gând, într-un minunat jurnal… amar, şi iau prima carte (interesant că şi eu am avut de ales între Dreptul transporturilor – o rămăşiţă din sesiunea ce tocmai a trecut ca şi cum nici nu a fost şi din care a rămas doar oboseala şi gustul amărui al timpului umplut cu memorarea unor informaţii în mare parte inutile – şi cartea din care, bineînţeles, am citat). Deschid la pag.111 şi iată rezultatul:

    „Se aseza in camera de zi si incepu sa se uite la pereti. Odinioara fusesera albi, isi aminti, dar acum prinsesera o curioasa nuanta galbuie. Poate ca intr-o buna zi ar ajunge sa fie si mai murdari, facandu-se cenusii, sau chiar maronii, ca un fruct trecut. Un perete alb se transforma intr-un perete galben care se transforma intr-un perete cenusiu, isi zise in sinea lui. Vopseaua se invecheste, orasul navaleste cu funinginea lui, tencuiala se naruie. Schimbari peste si mai multe schimbari.” (Paul Auster – Trilogia New York-ului, colectia Cotidianul).

    Ciudat este că se potriveşte perfect cu… tot.

Reclame

0 Responses to “Trilogia”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Ce bine ne-am înţelege dacă n-ar fi cuvintele. Ar trebui să vorbim de-a curmezişul.

(Eugen Ionescu)

Un gând de ieri, de azi

O carte, odata scrisa,/ Nu produce imunitate la scris./ Te vei imbolnavi de microbul/ Cartii urmatoare./ Si tot asa.../ Ca o vesnica stare de gripa,/ Cu un milion de radacini/ De microbi/ (Marin Sorescu)

Contact

trestie_trestie [at] yahoo [dot] com

Abonare RSS

Subscribe to RSS Feed
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: